За останні три роки Львівщина збільшила обсяги виробництва плодів та ягід на 8,3 тис. тонн. Щороку підвищується рівень споживання фруктів і ягід на одну особу, приблизно 55 кг в рік, який за останні п’ять років збільшився на 20,8%.
Сегмент аграрного ринку ягідництва на Львівщині характеризується господарствами, які пропонують високу якість, застосовують новітні технології та мають високу врожайність продукції. Вирощуванням ягідних культур в області займаються 66 суб’єктів господарювання, у яких площа ягідних насаджень становить 630,2 га, в тому числі в плодоносному віці 474,3 га. У 2020 році обсяг виробництва ягідної продукції у Львівській області склав 6,7 тис. тонн, з них сільськогосподарські підприємства виробили 1,3 тис. тонн ягід.
За сприяння державної програми підтримки цієї галузі упродовж останніх 3 років фінансову підтримку з державного бюджету отримали 60 сільгосптоваровиробників області в сумі 67,9 млн грн у вигляді компенсації витрат за придбання саджанців, спорудження шпалер, встановлення краплинного зрошення та будівництво об'єктів зберігання та переробки фруктів та ягід

Приєднані файли:
Ягоди.bmp
Поширити: